Kledingkast “hack”

Hallo allemaal,

de zomer staat eindelijk voor de deur, tenminste dat zou nu echt langzaam tijd worden na het koude kwakkel weer. Dat betekent dat veel mensen de winter kleding uit de kast trekken en opbergen op zolder. En van die zelfde zolder komt dan de zomerkleding te voorschijn.

En als je net als mij bent, zul je zo nu en dan denken tijdens het uitpakken van de doos: “jezus, heb ik dat ook nog…”. Kleding die je toen al niet aan hebt gedaan om dat ze te klein, te verwassen of gewoon weg een miskoop was. Maar je hebt het betreffende item niet weg gedaan, maar gewoon weg weer opgeborgen in je kast/doos/zolder onder het mom van “dat doe ik misschien nog wel een keertje aan” of “het was toch best dure kleding, dat gooi je niet zomaar weg”.

Om nu korte metten te maken met deze kledingstukken, en je overvolle kleding kast, heb ik een hack gevonden op het web:
Maak kennis met de “Kledingkast Hack”.

Kledingkast hack

Kledingkast hack

Deze hack is heel simpel en je hoeft er niet zo heel erg veel voor te doen. Als je de winter en zomer kleding gaat wisselen is het enige wat je doet de klerenhangers achterstevoren in je kast op te hangen (de andere kant op als dat ze op de foto hangen dus). En als je een item hebt gedragen en gewassen, hang je het item op de normale mannier terug in je kast. That’s it! Meer hoef je -voorlopig- niet te doen!

De rest van deze hack doe je pas als je de winterkleding weer van zolder haalt en de zomerkleding opruimt. Alle kleding die nu “normaal” op de haak hangen kun je in principe gelijk opruimen. Deze heb je gedragen en zullen dus goed zijn. Alle item die je NIET gedragen hebt, zijn nu makkelijk te herkennen: deze hangen waarschijnlijk nog steeds achterstevoren in je kast. 90% van deze kleding kun je waarschijnlijk weg doen (kledingzak/container of geef ze weg aan familie/vrienden/kennissen) omdat je ze nu ongeveer 5 a 6 maanden niet gedragen hebt, en je zult het waarschijnlijk dus ook nooit meer doen. De andere 10% zullen waarschijnlijk speciale items zijn die je nog wel zult gebruiken (denk aan speciale kleding voor clubs, feesten e.d.), dus die moeten er even tussen uit worden gezocht en mee opgeborgen.

Dit hele ritueel herhaalt zich in principe nu weer: alleen nu met de winterkleding! En op deze mannier houd je je kledingkast opgeruimd en netjes, met enkele simpele handelingen en 10 minuten -extra- werk bij het wisselen van seizoen.

Succes met opruimen van je kledingkast!
DM

Advertenties

Over Rik

Een in rotterdam wonende, door Nederlands reizende, fotograferende Limburger
Dit bericht werd geplaatst in minimaliseren, Opruimen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Kledingkast “hack”

  1. Pingback: APK (voor je huis) « DutchMinimalist

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s