Sport en Minimalisme

Beste Lezers,

Zou je, om lichamelijk in vorm te blijven, veel geld moeten uitgeven? Bergen spullen moeten aanschaffen, speciaal voor dit doel? Dure abonnementen afsluiten? Speciaal tijd voor vrijmaken in je agenda? Als je de reclames moet geloven wel. Maar kun je het ook op een goedkopere manier oplossen?

(sport)kleding winkel

(sport)kleding winkel

Natuurlijk kan het veel goedkoper! Op de eerste plaats kun je fit worden door alledaagse activiteiten.

  • Neem de trap in plaats van de lift,
  • Wandel naar je werk,
  • indien je met de auto naar het werk gaat, parkeer een stuk(je) verderop en wandel naar je werk,
  • Doe je boodschappen op de fiets,
  • Doe je boodschappen lopend (maar dan op een hoger tempo),
  • Wandel tijdens je lunchpauze,
  • Loop tijdens je werk naar de andere afdeling om iets te vragen ipv de telefoon te pakken,
  • Werk in de tuin,
  • Telefoneer staand / wandelend,
  • ……

Als je al een paar van de bovenstaande activiteiten uitvoert, haal je de aanbevolen norm van 30min bewegen per dag. Doe je er meer, blijf je langer in beweging en verbrand je dus meer calorieën. Ergo: je hebt geen sportschool nodig.

Wil je nu toch iets meer doen aan sport en het toch goedkoop en eenvoudig houden, zijn er nog andere oplossingen. Een tijdje geleden ben ik begonnen met mijn “6 Changes” uitdaging. Daarbij ben ik rustig gaan opbouwen met een hele simpele, maar effectieve manier om aan mijn conditie en gezondheid te werken: Wandelen. Probeer elke avond een half uur tot een uur een rondje te maken en na een maand voel je jezelf al een heel stuk fitter. Het enige wat je daarvoor nodig hebt zijn een paar schoenen. En dat hoeven geen speciale te zijn, maar een paar gympen die je hebt liggen of andere schoenen waar je lekker op loopt.

Hardlopen

Hardlopen

Wil je echt meer gaan sporten, omdat je bijvoorbeeld toch iets meer dan alleen moet bewegen (lees: afvallen), dan kun je na een tijdje het wandelen uitbreiden met joggen/hardlopen. Maar let op: loop niet te hard van stapel (letterlijk en figuurlijk 😉 ). Ook dit kan erg goedkoop, al zul je toch wel wat moeten aanschaffen wil je geen blessures oplopen: (hardloop)schoenen. Dit is echt iets waar je toch wat geld aan moet spenderen, wil je plezier hebben van je hobby. En voor een kleine 50 euro kun je al een goed paar hebben, en voor nog minder kun je zelfs overwegen om een sportbroek en een hardloopshirt aan te schaffen (check de aanbiedingen bij je lokale sportzaak). Al is het mogelijk om in het begin met een “normaal” (t-)shirt te lopen.

Zoals je kunt lezen kan het vrij simpel en zeer goedkoop zijn als je wat wilt doen aan je conditie en gezondheid. Ik zal echter eerlijk moeten bekennen dat ik momenteel niet meer wandel of hardloop en dat ik zelfs iets meer geld uitgeef aan sporten: ik sta namelijk (nog steeds) bij een sportschool ingeschreven. Dit alles is het gevolg van de omslag in “leefstijl” van student naar young professional (en alles wat er bij komt kijken).

Gegroet,
DM

Advertenties

Over Rik

Een in rotterdam wonende, door Nederlands reizende, fotograferende Limburger
Dit bericht werd geplaatst in minimaliseren, Sport en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s