(Download) KasBoek

Hallo allemaal,

Een van de ideeën achter de minimalistische levenswijze is dat je minder geld kwijt bent aan spullen: minder kopen, minder onderhouden en hierdoor minder/geen geld zorgen hebben. Er zijn zelfs minimalistische bloggers, die zeggen dat je het liefst geen tijd moet besteden aan het denken over/aan geld. Dit omdat het je onnodig zou belasten (psychisch gezien). En zelfs dat je uiteindelijk, door de zorgen, minder geld overhoud.

Euro's

Euro's

Om er nu helemaal geen tijd aan te besteden is natuurlijk overdreven. Je zult tijd en moeite moeten investeren om je financiële situatie in de gaten te houden. Een overzicht van je inkomsten en uitgaven is een makkelijke ‘tool’ om te kijken of je geld overhoud in de maand, of juist te kort komt. Een enkele keer in de maand kijken op je banksaldo kan namelijk een vertekend beeld geven. Vooral in deze tijd van crisis is het niet geheel onbelangrijk om dit overzicht te hebben.

Vroeger werden kasboekjes met de hand bijgehouden: ouderwets schrijven en rekenen. Iets wat in deze tijd volgens velen te langzaam en te moeilijk is. We hebben computers, dus kan het ook snel! Maar veel (kasboek)programma’s zijn onoverzichtelijk, te moeilijk of je moet er voor betalen. Maar er zijn ook genoeg alternatieven te vinden: Zo zijn er online huishoudboekjes (zoals http://www.yunoo.nl/) en vele Excel sheet die je kunt downloaden.

 

Online veiligheid

Online veiligheid

Er zijn genoeg redenen te bedenken om het niet online te doen: Alles staat op het internet. Daar kunnen fouten worden gemaakt (zoals onlangs gebeurde), zodat alle gebruikersinformatie op straat komt te liggen. Nu blijven de Excel sheets over, maar ook daar zitten veel minder goed doordachte tussen. Veel van die sheets zijn onnodig complex of onoverzichtelijk gemaakt.

Er zijn ook echter sheets die beter zijn: zo vond ik vorig jaar (2010) een tutorial voor Excel, met daarin een kasboek, op het http://www.helpmij.nl/ forum. Dit was een goede stap in de richting. Een niet te moeilijke sheet, met toch een hoop opties en mogelijkheden. Het aanpassen van de sheet en de overzichtelijkheid konden nog net iets beter, dus ben ik gestart met het aanpassen van de sheet afgelopen jaar.

Met de start van het nieuwe jaar, heeft deze Excel sheet een grote “make over” gehad: Ik heb de sheet van de grond af opnieuw opgebouwd, waarbij de originele en aangepaste versie als basis diende.

DOWNLOAD: 2011 KasBoek (by DutchMinimalist.tk – v1.1)

Er zijn een paar opmerkingen m.b.t. het gebruik en invullen van het kasboek:

  • Het is gemaakt met Office 2010 (Windows)
  • Het is te openen met Office 2010 en Office 2007
    (mits de plug-in (office compatibility pack) is geïnstalleerd bij 2003/2007)
  • Er komt een Office 2011 (Mac) versie (binnenkort)
    (KLIK HIER OM DE MAC VERSIE TE DOWNLOADEN)
  • Lees de “Start” sheet a.u.b.!
  • Veel plezier met invullen.

Veel succes met het bijhouden van je financiële status,
DutchMinimalist

Advertenties

Over Rik

Een in rotterdam wonende, door Nederlands reizende, fotograferende Limburger
Dit bericht werd geplaatst in Download, Economie, Geld, minimaliseren, privé en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s